Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy jogurt naturalny

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 3,2% 800 ml
jogurt naturalny 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy jogurt naturalny

Mleko zagotowujemy i odstawiamy do ostygnięcia. Gdy ma temperaturę 40 stopni. Ja nie mam termometra więc sprawdzam palcem, ma być ciepłe na tyle żeby nie parzyło mocno. Dodajemy więc jogurt do mleka, mieszamy, przykrywamy garnek i zawijamy w ręcznik.Stawiamy w ciepłe miejsce na kilka godzin.Najlepiej gdy zrobimy jogurt póznym wieczorem i zostawiamy na noc przy grzejniku.Rano cieszymy się pysznym jogurtem. Z tej porcji wychodzi słoik 0,9l. Gdy nam się kończy czynność powtarzamy tylko już używamy naszego jogurtu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mama niejadka 04.02.2016 21:27
Świetny domowy jogurt

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak