Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy cukier waniliowy.

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier 2 szklanki
laska wanilii 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy cukier waniliowy.

1.Laski wanilii rozcinamy wzdłuż,następnie nożem dokładnie zeskrobujemy nasionka.
2.Cukier wsypujemy do słoika,dodajemy nasionka i puste laski wanilii.
3.Zakręcamy słoik i lekko wstrząsamy,żeby cukier dobrze wymieszał się z wanilią.
4. Cukier odstawiamy na 1-2 tygodnie.Po tym czasie cukier jest gotowy do użycia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 06.04.2017 22:36
Dziękuję:)
Jadwiga/Jaga85 22.04.2015 22:18
Super jest!
2milutka 22.04.2015 08:16
domowy najlepszy :)
Ola1984 22.04.2015 06:57
Taki cukier robię od lat, jest fantastyczny :)
gusia1000 22.04.2015 00:06
Warto go robić.
joanna43 21.04.2015 22:40
takie najlepsze
justynkag 21.04.2015 21:16
Świetnie. Na pewno zrobię
anula-d 21.04.2015 20:48
robię taki sam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak