Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DOMOWY BUDYŃ MALINOWY

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 500 ml
mąka ziemniaczana 2 łyzki
maliny świeże 1,5 szkl
cukier 2 łyzki

Porada

Przelewamy do pucharków, dekorujemy ubitą na sztywno śmietaną i prażonycmi orzechami..

Przepis i sposób przygotowania na: DOMOWY BUDYŃ MALINOWY

Maliny miksujemy, przecieramy przez sitko, by usunąć pestki.

1 szklankę mleka łączymy z malinami, zagotowujemy.

W reszcie mleka rozpuszczamy mąkę i zalewamy gotujące się maliny, mieszamy.

Nie przerywając mieszania dodajemy cukier i gotujemy gładki budyń.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 28.07.2015 13:40
Domowy najlepszy:)
wyattearp 26.07.2015 18:38
nie ma jak domowy
Mniam 26.07.2015 16:27
Malinowy budyń, taki domowy jest rewelacyjny!
bietka 26.07.2015 11:24
domowy budyń najlepszy :)
W poszukiwaniu inspiracji 25.07.2015 21:08
Pięknie wygląda, chętnie bym go spróbowała :)
Saga123 25.07.2015 21:05
naprawdę smakowicie wygląda :)
Wiktoria29 25.07.2015 20:19
musi być pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak