Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy budyń czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 2% 500 g
mąka pszenna 40 g
mąka ziemniaczana 20 g
kakao 15 g
żółtko jajek 1
cukier wanilinowy 1

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy budyń czekoladowy

Żółtko, pół szklanki mleka, mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną oraz kakao miksujemy w misce, w tym czasie gotujemy pozostałą część mleka z cukrem wanilinowym, następnie zmiksowaną masę dodajemy do gotującego się mleka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 05.12.2012 16:23
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak