Domowe trufelki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • orzechy włoskie

    1/2 szklanki
  • śliwki suszone

    1/2 szklanki
  • daktyle

    1/2 szklanki
  • kakao

    1/2 szklanki
  • miód

    1 łyżka
  • wódka

    2 łyżki

Dodatkowo

  • polewa czekoladowa

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Domowe trufelki foto
śliwki i daktyle oczywiście bez pestek przełożyć do dzbanka robota, dodać orzechy, miód, kakao oraz alkohol, całość dokładnie zmiksować.
Krok 2 - Domowe trufelki foto
Kiedy masa będzie dobrze zmiksowana uformować z niej małe kuleczki mi wyszło 22 szt i odstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Krok 3 - Domowe trufelki foto
Polewę rozpuścić i kolejno maczać w niej schłodzone kuleczki, odłożyć na kratkę, aby dobrze zastygły ja swoje trufelki dodatkowo ozdobiłam cienkim paseczkiem z lukru i pudrową śnieżynką.
Przechowywać w chłodnym miejscu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ZEWA 11.01.2015 14:38
szybko i smacznie a jak słodko :)
jola91 11.01.2015 12:59
Rozkosz dla podniebienia :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat