domowe ptasie mleczko

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko konserwowe

    1 szklanka
  • galaretka

    1 sztuka
  • cukier

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretke o dowolym smaku /co kto lubi/ ugotować. lekko ostudzoną ubić z mlekiem i cukrem aż do sztywności. Wylać do foremki lub głębokiego talerza. Wstawic do lodówki. Mozna po zastygnięciu pokroic na kostki lub paseczki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pipi765 09.12.2010 14:17
takiego jeszcze nie robiłam
pauluna 22.06.2010 10:42
pyszne czasem robie dla dzieci

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat