Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowe kruche

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1,5 szklanki
cukier 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
żółtko jajek 2 szt
margaryna 1/2 kostki
śmietana 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: domowe kruche

Ciasto zagniatamy z wyżej wymienionych składników. Ja używam maszynki do robienia ciastek. Tak więc powstają mi różne kształty. Odcinam po kolei i układam na wyłożonej papierem blachę. Piekę około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula99926 04.09.2012 11:20
najsmaczniejsze
misia53 30.08.2012 23:55
domowe najlepsze
malinka18 25.08.2012 16:58
dawniej nie było żadnej imprezy bez takich ciasteczek...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak