Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe kotleciki ziemniaczane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 500 g
mąka pszenna 100 g
mąka ziemniaczana 1 łyżka
olej do smażenia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe kotleciki ziemniaczane

Ugotowane ziemniaki mielimy przez maszynkę lub tłuczemy na gładką masę, stopniowo dodajemy mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, doprawiamy do smaku.
Wyrabiamy ciasto (na lekką konsystencję, by odchodziło od ręki).
Formujemy kotleciki, rozpłaszczamy je. Rozgrzewamy patelnię, dodajmy olej, smażymy z każdej ze stron na zloty kolor.
Można podawać z sosem pieczarkowym. Do dekoracji można użyć natki pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwiagr 05.04.2013 21:46
uwielbiam, i do tego sos pieczarkowy
Zdzisław 05.04.2013 21:46
pyszne danie dla mnie
meg1984 05.04.2013 20:10
o takich nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak