Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe Hot Dogi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cienkich parówek 10 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat
kapusta pekińska
ogórek kiszony
pomidor
mleko ciepłe 200 ml
drożdży 5 dkg
cukru 2 łyżki
mąki 1 kg
soli 1 łyżeczka
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe Hot Dogi

Drożdże rozcieńczamy z mlekiem i cukrem. Odstawiamy na 10 min do wyrośnięcia.
Mąkę przesiewamy. Dodajemy olej, sól, wlewamy rozczyn i wyrabiamy ciasto.
Ciasto rozwałkowujemy na grubość 1 cm. Kroimy w paski o szerokości ok 5 cm nieco dłuższe od parówek. Na każdym układamy parówkę i zwijamy. Oprószamy ziołami. Pieczemy ok 30 min w temp. 200 Po upieczeniu hot dogi nacinamy, posypujemy drobno pokrojoną kapusta pekińską, ogórkiem, pomidorem. Na koniec polewamy sosem czosnkowym i keczupem.

Smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak