Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe batoniki musli

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko zagęszczone słodzone 1 puszka
orzechy włoskie 25 g
płatki jęczmienne 50 g
płatki owsiane 100 g
otręby pszenne 50 g
orzeszki ziemne 75 g
orzechy nerkowca 100 g
wiórki kokosowe 75 g
rodzynki 100 g
kasza manna 25 g

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe batoniki musli

Kroki postępowania

1
Mleko przelewamy do miski, wsypujemy do niego płatki owsiane, jęczmienne i kaszę manną i mieszamy.
Krok 1 - Domowe batoniki musli foto
2
Wszystkie orzechy siekamy na mniejsze kawałeczki. Do miski dodajemy orzechy i resztę składników i dokładnie mieszamy. Wykłądamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównujemy powierzchnię, lekko dociskając i wstawiamy do piekarniaka.
Krok 2 - Domowe batoniki musli foto
3
Piekarnik uprzednio nagrzewamy do ok 130 stopni i pieczemy ok 50-60 minut.
Krok 3 - Domowe batoniki musli foto
4
Po ostygnięciu kroimy na batoniki dowolnej wielkości.
Krok 4 - Domowe batoniki musli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danost 10.02.2013 11:52
lepsze niz sklepowe
Magula 04.02.2013 14:27
Polecam, były pyszne
Alex_M 03.02.2013 09:27
ale pysznosci!
Poison1988 03.02.2013 00:09
już od tygodnia się zanoszę z zamiarem zrobienia swoich batoników :) Wyszły świetne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak