Domowa zupa pieczarkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    3 sztuki
  • pietruszka

    2 sztuki
  • por

    1/2 sztuki
  • seler

    1/2 sztuki
  • pieczarki

    1/2 kg
  • brokuł

    3 różyczki
  • ziemniaki

    4 sztuki
  • bulion

    1 i 1/2 l
  • cebula

    1 sztuka
  • olej

    1 łyżka
  • sól, pieprz

  • jogurt naturalny

    150 gęsty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę, pietruszkę i selera obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka, dodajemy też pora pokrojonego w półplasterki zalewamy bulionem i zaczynamy gotować. W tym czasie ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Brokuła po umyciu kroimy na drobne kawałki. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę po obraniu i umyciu kroimy w kostkę. Cebulę razem z pieczarkami podsmażamy na patelni na oleju, dodajemy też troszkę soli i pieprzu. Smażymy przez ok 10 minut, Do gotującej się zupy dodajemy ziemniaki i brokuła. Mieszamy i po 3 minutach dorzucamy podsmażone pieczarki z cebulą. Całość gotujemy ok 15 minut, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i podajemy po zabieleniu jogurtem naturalnym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caffee_tea 21.08.2012 20:22
dobre
parysek10 19.08.2012 11:22
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat