Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa zupa pieczarkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 3 sztuki
pietruszka 2 sztuki
por 1/2 sztuki
seler 1/2 sztuki
pieczarki 1/2 kg
brokuł 3 różyczki
ziemniaki 4 sztuki
bulion 1 i 1/2 l
cebula 1 sztuka
olej 1 łyżka
sól, pieprz
jogurt naturalny 150 gęsty

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa zupa pieczarkowa

Marchewkę, pietruszkę i selera obieramy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do garnka, dodajemy też pora pokrojonego w półplasterki zalewamy bulionem i zaczynamy gotować. W tym czasie ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Brokuła po umyciu kroimy na drobne kawałki. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę po obraniu i umyciu kroimy w kostkę. Cebulę razem z pieczarkami podsmażamy na patelni na oleju, dodajemy też troszkę soli i pieprzu. Smażymy przez ok 10 minut, Do gotującej się zupy dodajemy ziemniaki i brokuła. Mieszamy i po 3 minutach dorzucamy podsmażone pieczarki z cebulą. Całość gotujemy ok 15 minut, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i podajemy po zabieleniu jogurtem naturalnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 21.08.2012 20:22
dobre
parysek10 19.08.2012 11:22
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak