Dip ogórkowo - paprykowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jogurt naturalny

    1 szklanka
  • ogórek zielony

    1 szt
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

    1 szczypta
  • ser biały twarogowy

    1 (czosnkowy)
  • papryka czerwona

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórek pokroić i zmiksować z serkiem i jogurtem. Paprykę oczyścić i drobno posiekać. Masę jogurtową wymieszać z papryką i przyprawić do smaku solą ziołową. Podawać do zimnych mięs, ryb, jajek oraz surowych warzyw.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
monika154 20.04.2011 07:39
mniam
Gonia555 07.02.2011 19:54
Zgadzam się
Tika4444 29.01.2011 18:22
fajny przepis
rakow2 20.10.2010 16:04
dobry deser
berys18 13.10.2010 07:58
ale czy to napewno deser?
berys18 13.10.2010 07:57
niezłe
sirheron 17.09.2010 21:02
ten dip naprawdę jest dobry
Barbara55 17.09.2010 15:07
dobry dip nie jest zły
Wojtek9 29.08.2010 17:33
smaczny
MAŁGORZATA108 30.06.2010 12:26
To raczej przystawka do obiad.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat