Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip algowy z olejem arganowym

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

algi sproszkowane 1 łyżka
jogurt naturalny 250 g
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Dip algowy z olejem arganowym

Jogurt wykładamy na miseczkę. Dodajemy do niego algi sproszkowane i energicznie mieszamy aż połączenia składników. Następnie mieszamy wszystko z olejem arganowym. Doprawiamy solą morską i podajemy bezpośrednio po przygotowaniu bądź uprzednim schłodzeniu.

Najlepiej sprawdzają się do tego oleje o orzechowym posmaku w tym właśnie arganowy. Oliwa z oliwek, olej rzepakowy czy słonecznikowy nie daje tego efektu, który chcemy uzyskać.

Smakuje doskonale jako dodatek do dań bądź jako samodzielna przekąska między posiłkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 12.02.2014 10:19
bardzo jestem ciekawa smaku, wygląda smacznie
DorotaZ 05.02.2014 08:53
Zachwyca kolorem. Ciekawe jak smakuje??
atort111
atort111 21.01.2014 00:33
ciekawi mnie
Granita 03.01.2014 09:21
bardzo intrygujący;a kolor zachwyca...:)
Mniam 29.12.2013 15:15
Ciekawa jestem jak smakuje. Fantastyczny kolor.
Alex_M 29.12.2013 13:32
ciekawa jestem smaku, kolor wyszedł super :)
Rycerz
Rycerz 28.12.2013 18:18
Świetny pomysł!
Rafał10 28.12.2013 17:43
coś nowego, coś innego, ciekawego i bardzo fajnego :)
Adamorek 28.12.2013 17:42
ciekawe smaki
Olga_SK 28.12.2013 16:59
Bajeczny kolor! :)
Romanowka 28.12.2013 16:53
Lubię takie nietypowe dodatki!
EwelinkA_93 28.12.2013 16:51
nigdy takiego dipu nie jadłam ale musi być znakomity :-)
patryska76 28.12.2013 16:51
Świetnie to wymyśliłaś ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak