Dietetyczna napoleonka na krakersach

Dietetyczna napoleonka na krakersach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krakersy

    100 gram
  • mleko

    750 ml
  • budyń waniliowy

    2 szt
  • mleko

    750 ml
  • budyń czekoladowy

    2 szt
  • syrop waniliowy

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Formę wykładamy krakersami (słoną warstwą do góry). Gotujemy budynie... W 2 garnkach gotujemy po 500 ml mleka z dodatkiem 2 łyżek cukru i 1 łyżki syropu waniliowego. W 2 osobnych szklankach rozpuszczamy po 2 budynie, w jednej waniliowy a w drugiej czekoladowy. Jak mleko zacznie się gotować wlewamy zawartość szklanek, do jednego garnka szklanka z budyniem waniliowym a do drugiego czekoladowym. Mieszamy gotujemy chwilkę do zgęstnięcia. Następnie gorące budynie wylewamy do formy wyłożonej krakersami, najpierw wylewamy budyń waniliowy a na waniliowy gorący budyń czekoladowy, przykrywamy krakersami. Odstawiamy w chłodne miejsce do wystygnięcia. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anulka69 24.01.2013 11:25
pyszne
rutynka 10.01.2013 12:19
super przepis:)
EmciaPichci 06.01.2013 11:46
bardzo fajny pomysl :)
Bernadeta1 04.01.2013 02:45
uwielbiam napoleonki
irenka 03.01.2013 19:56
pyszne ciacho
Juleczka20 06.11.2012 10:31
fajny pomysł na pyszne ciasto
SmakChwili 06.11.2012 09:03
Joanno bardzo proszę.. częstuj się :)
Joanna46 06.11.2012 08:18
Bardzo fajny przepis. Zabieram do swojej galerii.
monisia1977 06.11.2012 06:17
dobre
SmakChwili 05.11.2012 22:11
a wpadła na to moja mama, odchudzając napoleonkę na krakersach z tradycyjnego przepisu ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat