Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Diabelskie ogórki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 5 kg
sól 6 łyżek
ocet 2 szklanki
cukier 2 szklanki
czosnek 2 główki
olej 16 łyżek
chili 3-6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Diabelskie ogórki

Ogórki pokroić wzdłuż na 4 części.Zasypać solą i odstawić na 2-3 godziny.Wodę z ogórków zlać do garnka,dodać po 2 szklanki octu i cukru.Zagotować,wyłączyć,dodać 2 główki czosnku(połowę pokroić,a połowę dodać w całości),chili oraz olej.Wymieszać i odstawić do wystygnięcia.Zimną marynatą zalać ogórki na 12 godzin,przełożyć do słoików i dobrze dokręcić.Wstawić do garnka z zimną wodą.Po zagotowaniu,podgrzewać przez 15 minut.Wyjąć i ustawić do góry dnem do wystygnięcia.Po 3 dniach będą gotowe do spożycia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konrad1 23.10.2012 12:17
Bardzo oryginalne,dzięki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak