Devolaje schabowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    6 plastrów
  • ser żółty

    30 dkg
  • masło

    15 dkg
  • pietruszka suszona

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • olej do smażenia

  • Papryka ostra mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab pokroić na plastry, cienko rozbić. Masło wymieszać z przyprawami. Ser zetrzeć lub pokroić w paski. Smarować schab z jednej strony przyprawionym masłem na całej powierzchni. Ułożyć starty ser i dobrze zwinąć. Obtoczyć w jajku i bułce tartej. smażyć na głębokim oleju, na małym ogniu ze wszystkich stron. Podawać np z surówką lub wg uznania. Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Natalia40 09.01.2012 21:45
mniaaam
smakowita 25.12.2011 00:29
pychotka
jolaxa1 14.07.2011 23:44
super
Marek6 11.07.2011 21:15
Dobre.
Teresa19 01.03.2011 08:45
Lubię takie.
Izabela/bella81 20.01.2011 14:38
pyszności:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat