Deserek ryżowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 torebka
  • jajko

    1 sztuka
  • mleko

    1/4 szklanki
  • cukier

    1 łyżka
  • cukier waniliowy

    1 łyżeczka
  • jogurt owocowy

  • owoce

  • masło

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Ugotowany ryż przesypać do garnka, wlać mleko, dodać do niego cukier, cukier waniliowy, masło i jajko, wymieszać. Podgrzewać, cały czas ubijając, aż masa zgęstnieje. Gotowy deserek przełożyć do pucharków, polać ulubionym jogurtem i udekorować owocami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sroczka 31.05.2013 23:11
Porcyjkę z chęcią bym zjadła.
Weronika_eM 13.09.2011 22:33
pyszny deserek
Jolanta_P-S 13.09.2011 20:31
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat