Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser zielony

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka agrestowa 1 szt.
woda 1 szkl.
budyń 1 szt.
mleko 2 szkl.
cukier 2 łyż.
śmietana 30% 200 ml
cukier 2 łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Deser zielony

Galaretkę rozpuścić według przepisu na opakowaniu dodając tylko 1 szklankę gorącej wody.
Jedną szklankę mleka zagotować z cukrem w rondlu. Drugą szklankę mleka wymieszać z budyniem, wlać mieszankę budyniową do mleka, ugotować gęsty budyń.
Śmietanę ubić z cukrem na sztywno.
Lekko tężejącą galaretkę zmiksować z ostudzonym budyniem.
Do miseczek przełożyć zieloną masę. Na wierzch wyłożyć ubitą śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 05.11.2012 12:36
wygląda interesująco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak