Deser ze śmietanką i kawą rozpuszczalną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana kremówka

    400 ml
  • cukier puder

    2 łyżki
  • kawa rozpuszczalna

    3 łyżeczki
  • woda

    200 ml
  • biszkopty okrągłe

    1 paczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śmietankę kremówkę ubić, dodać do niej cukier puder. Odstawić do lodówki. Następnie Kawę rozpuszczalną zalać wrzącą wodą, odstawić by ostygła. Biszkopty maczać w kawie rozpuszczalnej. Dawać na dno kieliszka, pucharka, lub szklanki. Następnie dać do połowy śmietany kremówki (ubitej). Kolejną warstwę biszkoptów namoczonych w kawie rozpuszczalnej. Polać troszkę kawą. Dać do pełna śmietany kremówki. Polać lekko kawą. Można udekorować dodatkowo biszkoptami. Schłodzić w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
plocia 27.07.2012 22:56
pyszności nam tu serwujesz
Jodaj 11.06.2012 07:29
pychotka
ziutula 14.05.2012 16:41
jadłabym i jadła...
malaczarna23 13.05.2012 07:36
pycha
cooleczka 10.04.2012 16:20
pyszności :)
paula99926 06.04.2012 20:15
szybko i smacznie :)
pioge7 01.04.2012 09:19
bardzo dobre
mz00ms 28.03.2012 12:24
wygląda pysznie
Ewa104 28.03.2012 11:51
Pysznie u Ciebie! Poproszę na wynos.
mikrusiak 28.03.2012 11:24
super !!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat