Deser z różaną bitą śmietaną, kiwi i ananasem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietanka kremowa

    200 ml
  • ananas w puszce

    4-5 plastrów
  • kiwi

    1 sztuka
  • jagody goji

    garść
  • cukier waniliowy

    2 łyżeczki
  • gorzka czekolada

    2 kostki
  • woda

    1 (różana)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schłodzoną kremówkę ubijamy z cukrem waniliowym, dodajemy łyżkę wody różanej.

Plastry ananasa rozdrabniamy blenderem i nakładamy do pucharków. Przykrywamy warstwą bitej śmietany.

Następnie obieramy i miksujemy kiwi, nakładamy na śmietanę.

Zmiksowane kiwi również przykrywamy warstwą śmietanki.

Wierzch dekorujemy jagodami goji i startą czekoladą.

Zajadamy ze smakiem :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kasia36 10.10.2013 22:16
Smaczny deser
Kamila6 20.03.2013 11:38
super! bardzo lubię takie desery :)
Bernadeta1 18.03.2013 00:16
pysznie wygląda
Mira85 17.03.2013 10:04
fajnie wygląda
babajaga1969 16.03.2013 21:29
bardzo dobre
Zdzisław 16.03.2013 18:14
dla mnie serek smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat