Deser z malinową pianką

Deser z malinową pianką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana kremówka

    350 ml
  • cukier puder

    4 łyżki
  • fix do śmietany

    1 sztuka
  • olejek waniliowy

    kilka kropli
  • maliny świeże

    30 dkg
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    4 łyżeczki
  • jogurt naturalny

    500 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Deser z malinową pianką

Żelatynę rozpuść w 1/2 szklanki gorącej wody, wystudź. Jogurt wymieszaj z dwiema łyżkami cukru pudru i olejkiem waniliowym., dodaj połowę żelatyny. Połowę przelej do 4 szklanek, tworząc pierwszy pasek deseru. Wstaw do lodówki do stężenia. Maliny zmiksuj. Kremówkę ubij z pozostałym cukrem pudrem i fixem, wymieszaj z malinami, dodaj pozostałą żelatynę. Połowę masy malinowej przełóż na warstwę jogurtu, tworząc drugi pasek. Zastudź w lodówce. Na warstwę pianki wyłóż drugą warstwę jogurtową, ponownie odstaw do stężenia, następnie ostatnią różową warstwę pianki. Przed podaniem udekoruj owocami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

IKrakowianka 13.01.2012 11:53
ale pychotka!
ewaa 01.01.2012 15:56
bardzo lubię takie deserki ;p
RenataZ-et 10.11.2010 20:20
Taki deser to coś dla mnie... :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat