Deser z malinową pianką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana kremówka

    350 ml
  • cukier puder

    4 łyżki
  • fix do śmietany

    1 sztuka
  • olejek waniliowy

    kilka kropli
  • maliny

    30 dkg
  • żelatyna

    4 łyżeczki
  • jogurt naturalny

    500 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żelatynę rozpuść w 1/2 szklanki gorącej wody, wystudź. Jogurt wymieszaj z dwiema łyżkami cukru pudru i olejkiem waniliowym., dodaj połowę żelatyny. Połowę przelej do 4 szklanek, tworząc pierwszy pasek deseru. Wstaw do lodówki do stężenia. Maliny zmiksuj. Kremówkę ubij z pozostałym cukrem pudrem i fixem, wymieszaj z malinami, dodaj pozostałą żelatynę. Połowę masy malinowej przełóż na warstwę jogurtu, tworząc drugi pasek. Zastudź w lodówce. Na warstwę pianki wyłóż drugą warstwę jogurtową, ponownie odstaw do stężenia, następnie ostatnią różową warstwę pianki. Przed podaniem udekoruj owocami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 13.01.2012 11:53
ale pychotka!
ewaa 01.01.2012 15:56
bardzo lubię takie deserki ;p
RenataZ-et 10.11.2010 20:20
Taki deser to coś dla mnie... :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat