Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z kaszą i musem truskawkowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 3 szklanki
cukier waniliowy 32 g
kasza manna 8 łyżek
czekolada mleczna 1 tabliczka
masło 60 g
cukier ok. 3 łyżki
truskawki świeże 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z kaszą i musem truskawkowym

Mleko zagotować z cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka powoli wsypywać kaszę i cały czas mieszać. Kaszę gotować na małym ogniu ok. 3 minuty, nie przerywając mieszania. Kaszę podzielić na dwie części: jedną większą, drugą mniejszą. Do większej dodać połamaną na mniejsze kawałki czekoladę. Mieszać, aż czekolada się roztopi i połączy z kaszą. Rozłożyć ją do 3 miseczek. Do drugiej części kaszy dodać masło i 1 łyżkę cukru, dokładnie wymieszać, żeby wszystko się połączyło. Wyłożyć do miseczek. Truskawki umyć, odszypułkować, zmiksować z resztą cukru. Musem truskawkowym polać każdą porcję deseru. Podawać od razu po przygotowaniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 31.10.2014 12:12
mniam pyszności
bhb8 31.10.2014 08:52
z chęcią by się spróbowało :)
engie23 31.10.2014 08:45
super wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak