Deser z gruszek

Deser z gruszek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    8 sztuk
  • cukier

    ¾ szklanka
  • pistacje

    4 łyżki
  • śmietana

    ¾ szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Deser z gruszek

Gruszki oczyścić, podzielić na ćwiartki, podgotować. Gruszki wyjmujemy, dodajemy cukier i mieszamy. Kiedy zgęstnieje wkładamy z powrotem gruszki i gotujemy jeszcze kilka minut. Gruszki wyjmujemy, do wody dodajemy śmietanę, mieszamy. Sosem zalewamy gruszki, posypujemy pistacjami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat