Deser z gruszek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    8 sztuk
  • cukier

    ¾ szklanka
  • pistacje

    4 łyżki
  • śmietana

    ¾ szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gruszki oczyścić, podzielić na ćwiartki, podgotować. Gruszki wyjmujemy, dodajemy cukier i mieszamy. Kiedy zgęstnieje wkładamy z powrotem gruszki i gotujemy jeszcze kilka minut. Gruszki wyjmujemy, do wody dodajemy śmietanę, mieszamy. Sosem zalewamy gruszki, posypujemy pistacjami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat