Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z galaretką

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

galaretka agrestowa 2 op
winogrona białe 30 dag
serek homogenizowany waniliowy 400ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
czekolada mleczna nadziewana kilka kostek

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z galaretką

Galaretki agrestowe rozpuszczamy w gorącej wodzie według przepisu na opakowaniu. Owoce winogrona myjemy i układamy na dnie w salaterkach, następnie zalewamy do 3/4 salaterki wystudzoną galaretką, deserki umieszczamy w lodówce aż galaretka stężeje. Łyżkę żelatyny rozpuszczamy w 1/4 szklance z gorącą wodą, studzimy i wlewamy do serka, masę serową wykładamy na nasze galaretki, umieszczamy w lodówce, gdy cały deser stężeje posypujemy startą schłodzoną czekoladą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia35 07.05.2014 18:13
pyszny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak