Deser z galaretką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka agrestowa

    2 op
  • winogrona białe

    30 dag
  • serek homogenizowany

    waniliowy 400ml
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    1 łyżka
  • czekolada mleczna

    nadziewana kilka kostek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretki agrestowe rozpuszczamy w gorącej wodzie według przepisu na opakowaniu. Owoce winogrona myjemy i układamy na dnie w salaterkach, następnie zalewamy do 3/4 salaterki wystudzoną galaretką, deserki umieszczamy w lodówce aż galaretka stężeje. Łyżkę żelatyny rozpuszczamy w 1/4 szklance z gorącą wodą, studzimy i wlewamy do serka, masę serową wykładamy na nasze galaretki, umieszczamy w lodówce, gdy cały deser stężeje posypujemy startą schłodzoną czekoladą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kasia35 07.05.2014 18:13
pyszny deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat