Deser wiśniowo-migdałowy z amaretto

Deser wiśniowo-migdałowy z amaretto

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pokruszone migdaly

    1,5 łyżki
  • migdały w płatkach

    1 łyżka
  • amaretto

    1 łyżka
  • bita śmietana

  • kiwi

    1/2 sztuki
  • frużelina

    4 wiśniowa
  • lody

    2 migdalowe
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Deser wiśniowo-migdałowy z amaretto

Do miseczki nakładamy lody.

Na wierzch nakładamy bitą śmietanę i posypujemy pokruszonymi migdałami.

Polewamy amaretto i nakładamy frużelinę wiśniową. Obranym i pokrojonym kiwi dekorujemy nasz deser.

Całość posypujemy płatki migdałowymi.

Podane proporcje są do przyrządzenia 1 porcji deseru.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

pawlito 27.05.2014 08:50
kusi samym widokiem
norweska20 11.03.2014 08:08
coś pysznego taki deser
caralajna 03.02.2014 18:03
moje ulubione smaki
Ola1984 01.02.2014 09:24
Mniam, idealny deser :)
Ania84 31.01.2014 22:34
uwielbiam lody pod każdą postacią:)
margaret 31.01.2014 21:52
ach te kolory, mniammm:)
Renataj 31.01.2014 21:22
Apetyczny pomysł.
Adamorek 31.01.2014 20:43
pyszne słodkości
as28 31.01.2014 20:41
lubię takie deserki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat