Deser serowo-truskawkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka truskawkowa

    1 opakowanie
  • truskawki

    30 dag
  • serek homogenizowany

    30 dag
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Truskawki oczyszczamy i płuczemy. Odsączamy na sicie. Galaretkę rozpuszczamy w 1/2 l gorącej wody. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szkl gorącej wody i studzimy. Serki przekładamy do miski. Do serków wlewamy rozpuszczoną żelatynę i dokładnie mieszamy. Do masy serowej dodajemy polowe truskawek pokrojonych w kostkę. Masę wykładamy do pucharków i wkładamy na pół godziny do lodówki. Na ściętej masie układamy pozostałe truskawki i zalewamy tężejącą galaretką. Schładzamy w lodówce.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 28.05.2015 13:16
smaczny deserek
Iwusia 27.05.2015 21:56
um... pychotka
2milutka 27.05.2015 21:37
uwielbiam takie deserki pycha
dom-agi 27.05.2015 21:33
Uwielbiam takie desery!
Ola1young 27.05.2015 19:42
znakomity deser :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat