Deser lodowy pomarańczowo - żurawinowy Zewy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomarańcza

    1 szt
  • lody śmietankowe

    200 ml
  • konfitura żurawinowa

    4 łyżki
  • wiórki kokosowe

    1 łyżka
  • skórka pomarańczowa

    3 szt w czekoladzie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomarańczę obrać i pokroić w cząstki.
Na dno słoika lub innego wysokiego naczynia wrzucić część pomarańczy, dodać porcję lodów a potem dodać 2 łyżki żurawiny i łyżeczkę wiórków.
Potem dodać pomarańczę, kilka cząstek zostawić do dekoracji.
Na pomarańczę wyłożyć lody, żurawinę.
Na koniec udekorować cząstkami pomarańczy, skórką w czekoladzie i posypać łyżeczką wiórków.
Podać zaraz po przygotowaniu.
ZEWA
składniki na jeden duży deser

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1984 22.06.2017 11:22
Bajecznie wygląda :)
ilka01 22.06.2017 10:51
super wygląda :)
olkaaa 22.06.2017 10:04
wygląda ciekawie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat