Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser lodowy pomarańczowo - żurawinowy Zewy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomarańcza 1 szt
lody śmietankowe 200 ml
konfitura żurawinowa 4 łyżki
wiórki kokosowe 1 łyżka
skórka pomarańczowa 3 szt w czekoladzie

Porada

składniki na jeden duży deser

Przepis i sposób przygotowania na: Deser lodowy pomarańczowo - żurawinowy Zewy

Pomarańczę obrać i pokroić w cząstki.
Na dno słoika lub innego wysokiego naczynia wrzucić część pomarańczy, dodać porcję lodów a potem dodać 2 łyżki żurawiny i łyżeczkę wiórków.
Potem dodać pomarańczę, kilka cząstek zostawić do dekoracji.
Na pomarańczę wyłożyć lody, żurawinę.
Na koniec udekorować cząstkami pomarańczy, skórką w czekoladzie i posypać łyżeczką wiórków.
Podać zaraz po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 22.06.2017 11:22
Bajecznie wygląda :)
ilka01 22.06.2017 10:51
super wygląda :)
olkaaa 22.06.2017 10:04
wygląda ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak