Deser jogurtowy z granolą, mango i figą

Deser jogurtowy z granolą, mango i figą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Dzisiaj zapraszam na deser jogurtowy z granolą, musem z mango, świeżą figą i miodem piniowym o łagodnym i aksamitnym smaku. Kocham takie zdrowe desery, które często wybieram na drugie śniadanie. Dodają mi mnóstwo energii i cudownie rozpieszczają kubki smakowe :D
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

SKŁADNIKI NA 2 PORCJE

  • jogurt grecki

    400 g
  • mango

    1 sztuka
  • figi

    2 sztuki
  • granola

    6 łyżek
  • miód

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrane i pozbawione pestki mango miksujemy na jednolity i gładki mus. Na dnie pucharków układamy jedną warstwę jogurtu greckiego, następnie mus z mango i kolejną warstwę jogurtu. Wierzch posypujemy ulubioną granolą, na której układamy pokrojone figi. Całość polewamy łyżką miodu pionowego i gotowe! :) Życzę smacznego! :)

Futka
Taki deser możemy również przygotować na drugie śniadanie do pracy. Pamiętajmy wtedy, aby granolę dodać tuż przed zjedzeniem, aby pozostała chrupka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat