Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser jagodowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 500 g
jagody 500 g
bita śmietana 1 szt
cukier
jogurt naturalny 1 szt
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: Deser jagodowy

Jagody przekładamy do blendera i miksujemy na gładką masę. Następnie dodajemy jogurt oraz cukier według uznania. Mieszamy do połączenia składników.
Śmietanę ubijamy na sztywno zgodnie z opisem na opakowaniu.
Biszkopty układamy w słoiczku. Polewamy musem jagodowym oraz bitą śmietaną (dokładnie w tej kolejności). Tak wypełniamy słoiczki do wykorzystania wszystkich składników, pamiętając aby na wierzchu była zawsze bita śmietana.
Dekorujemy pokruszonymi biszkoptami i świeżymi jagodami.
Schładzamy w lodówce.

Pysznego deseru życzę :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 19.08.2016 11:20
szybki I smaczny:-)
adelajda 16.07.2016 20:32
dobry deserek
noninka77 16.07.2016 18:11
Mleka używamy to ubicia bitej śmietany. Chyba mało precyzyjnie to ujełam:(
ben-ka 16.07.2016 07:37
A co z tym mlekiem ? w przepisie jest .
Benita 15.07.2016 16:20
fajnie podany
Janina 15.07.2016 15:47
Świetny deserek;))
marzut 15.07.2016 13:26
Super deser
Ola1984 15.07.2016 12:17
Bajeczny, prosty i smaczny deser :)
Renataj 15.07.2016 11:55
Smaczny deser:)
RenataZ-et 15.07.2016 11:38
bardzo apetyczny deser
Wacław 15.07.2016 11:31
pyszny deser
2milutka 15.07.2016 11:30
fajny deserek
Mniam 15.07.2016 11:01
Taki deserek z chęcią bym zabrała do pracy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak