Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser budyniowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń śmietankowy 40 gram
mleko 500 gram
cukier 2 łyżki
czekolada czekoladowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: deser budyniowy

Z 500 ml mleka odlałam 150 gram do kubeczka. Do rondelka wlałam mleko, posłodziłam i gotowałam . W między czasie do kubeczka wsypałam surowy budyń i cały czas mieszałam. Gdy mleko w rondelku zaczęło wrzeć, dodałam rozpuszczoną mieszaninę. Mieszałam do czasu uzyskania gęstej konsystencji. Porcję budyniu przełożyłam do miseczki. Czekoladę o smaku czekoladowym starłam na tarce do warzyw i posypałam wierzch budyniu. Podałam na gorąco. Deser gotowy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak