Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

danie jednogarnkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 60 dek
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
por (biała część) 1 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
grzyby suszone 1 garść
pomidory z puszki lub koncentrat 1 szt
śmietana 1/2 szklanki
Majeranek suszony Prymat
tabasco 4 krople
pieprz
Kucharek przyprawa uniwersalna
seler 1/4 szt
tłuszcz do smażenia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: danie jednogarnkowe

Kroki postępowania

1
Grzyby suszone namoczyć. Później ugotować pokroić a wywar zostawić. Paprykę oczyścić i pokroić z porem w paski. Marchew, pietruszkę, seler zetrzeć na dużych oczkach tarki.
Krok 1 - danie jednogarnkowe foto
2
Tłuszcz rozgrzać i dodać pokrojone na kawałki mięso, obsmażyć. Następnie dodać przyprawy i warzywa
Krok 2 - danie jednogarnkowe foto
3
Smażyć podlewając wywarem z gotowanych grzybów i dodać pomidory bez skórki. Całość dusić pod przykryciem do miękkości
Krok 3 - danie jednogarnkowe foto
4
Na koniec dodać śmietanę i doprawić do smaku.
Krok 4 - danie jednogarnkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 01.03.2014 10:03
lubię takie obiadki
Ada-Gaba 09.01.2014 09:34
świetny przepis do wykorzystania
Wacław 29.09.2013 12:12
uwielbiam takie dania
cooleczka 17.05.2013 14:44
ciekawi mnie jak smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak