Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowe naleśniki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
jaja 1 szt
mleko 0,5 szklanki
woda 0,5 szklanki
czosnek do smaku
sól do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowe naleśniki

Mąkę przesiać i dodać do niej wodę i mleko, a następnie wybić jajo (mogą być dwa mniejsze jaja). Ciasto lekko roztrzepać. Doprawić szczyptą soli i spora ilością czosnku. Korzystam zarówno z czosnku granulowanego, jak i naturalnego przeciśniętego przez praskę. Uważam, że lepszy do takich naleśników jest czosnek granulowany. Na taką ilość produktów używam ok 2 łyżeczek czosnku, choć ilość zależy od uznania.
Naleśniki smażymy na lekko rumiane ciasto na tłuszczu.
Polecam naleśniki czosnkowe do farszu z mięsa lub parówek z pieczarkami i serem żółtym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 01.03.2014 21:33
ciekawe naleśniki
Klausia 28.08.2013 21:24
tak to jeszcze nie robiłam :)
adelajda 18.08.2013 15:36
mi będą smakowały
Kasia36 12.08.2013 22:36
Pomysłowe i proste - to lubię :)
Krystyna32 20.07.2013 15:42
pyszne naleśniki
barbara11561 13.07.2013 07:41
nie dodawałam jeszcze czosnku do naleśników-musi być bardzo ciekawy smak
Katarzyna/kate1980 06.07.2013 23:01
koniecznie muszę wypróbować z dodatkiem tego czosnku
ben-ka 03.07.2013 09:26
takich jeszcze nie robiłam.
olkaaa 03.07.2013 07:33
super pomysł
Mona73 03.07.2013 00:02
fajne naleśniki, można kiedyś wypróbować
marta19 02.07.2013 22:22
muszę wypróbować z czosnkiem
KasiaK90 02.07.2013 21:58
pyszne naleśniczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak