Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowa kapustka w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/3 szt
kostka warzywna 1 szt
Pieprz biały mielony Prymat
masło 2 łyżki
czosnek 4 ząbki
koperek
śmietana 18 proc 1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowa kapustka w śmietanie

Kapustę białą kroimy w paseczki i gotujemy z dodatkiem liścia laurowego.Gdy kapusta robi się miękka dodajemy kostkę bulionowa warzywną i gotujemy ,żeby trochę woda odparowała. Mieszamy doprawiamy pieprzem dodajemy masło i zaciągamy śmietaną jeżeli kapusta jest luźna dodajemy trochę mąki do śmietany . Zagotowujemy .Dodajemy pokrojony koperek i wyciśnięte ząbki czosnku .Mieszamy . Podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 17.02.2013 08:58
ciekawe
agaK. 15.10.2012 12:02
lubię potrawy z czosnkiem
iwa643 15.10.2012 10:58
Super do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak