Czipsy sezamowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka razowa

    1\\2 kg
  • mąka pszenna

    1\\2 kg
  • olej

    1\\4 szkl
  • ziarno sezamu

    0,33 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymieszać suche składniki z 1/4 szklanki oleju; dolewając wody wyrobić ciasto (miękkie, ale nie lepiące się do rąk). Ciasto rozwałkować na grubość 2-3 mm, pokroić w kwadraciki. Smażyć na złoty kolor na głębokim oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat