Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CZESKI

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 35 dag
cukier 20 dag
margaryna 20 dag
miód ciepły 2,5 łyżki
jajko 1 szt
masa
budyń 1 szt
mleko 0,5 szkl
margaryna 1 kostka
polewa czekoladowa
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: CZESKI

CIASTO: Z mąki, cukru, margaryny, miodu, sody i jajka zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części. Każdą rozwałkować i upiec.
MASA: Ugotować budyń. Margarynę zmiksować i dodawać po łyżce ostudzonego budyniu. Placki przełozyć masą budyniową. Wierzch polać polewą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 07.08.2012 07:39
smaczne to ciasteczko !
Anio?eczek 02.08.2012 16:50
super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak