Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwone kotlety wieprzowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1 kg
buraki ćwikłowe 25 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
Kminek mielony Prymat do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwone kotlety wieprzowe

Wykonanie:
Buraczki obrać, ugotować i drobno posiekać(najlepiej blenderem). Następnie wymieszać z mielonym mięsem, przyprawić do smaku, kminkiem wyraziście. Dokładnie wyrobić masę. Formować kotlety i smażyć na rozgrzanym oleju złociście.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak