Czerwona kapusta

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Główka czerwonej kapusty

    1
  • liście laurowe Prymat

    2
  • ziela angielskie Prymat

    2
  • boczku wędzonego

    25 dag
  • średnie cebule

    2
  • łyżeczka smalcu

    1
  • łyżeczka soli

    1
  • dodajemy cukier, piepsz, kucharek

    Do smaku:
  • skrapiamy octem

    Do koloru:
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy, zalewamy wodą, dodajemy sol, ziele angielski, liść laurowy i gotujemy do miekkości. Na patelni rozpuszczamy smalec, dodajemy pokrojoną cebulkę w kosteczke i boczek. Ugotowana kapuste odcedzamy i dajemy spowrotem do garnka. Wlewamy podsmażoną cebulkę z boczkiem i razem wszystko mieszamy. Dodajemy do smaku cukier, ocet, pieprz i kucharek według uznania. Dusimy jeszcze przez 5 minut na małym ogniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 26.07.2013 08:57
też taką robie
Wiesława1 12.04.2012 09:50
super
Jaheira11 02.08.2011 23:38
bardzo lubię kapustę czerwoną :)
madagaskar 25.03.2011 11:45
pycha
cukiereczek 04.03.2011 10:29
lubię
Izabela28 24.11.2010 11:54
Pychotka:)
wojtek10_89 08.10.2010 07:33
lubie taka kapustke

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat