Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona jajecznica z szynką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko
mleko 100 ml
wędlina drobiowa 3 plasterki
przecier pomidorowy 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona jajecznica z szynką

W misce roztrzepać jajka(niezbyt dokładnie) z mlekiem i przecierem.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Rozgrzac patelnię i bez dodatku tłuszczu podsmażyć pokrojoną wędlinę.
Wlać masę jajeczną i często mieszając smażyć do uzyskania odpowiedniej konsystencji(ja lubię mocno ściętą)

podawać odrazu

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 16.01.2013 10:29
mniam
jasiek 15.01.2013 23:30
doskonałe śniadanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak