Czereśniowe clafoutis

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czereśnie

    200 g
  • jaja surowe

    2 sztuki
  • cukier

    50 g
  • sól

    szczypta
  • mąka pszenna

    50 g
  • wanilia laski

    1 sztuka
  • mleko 3,2%

    125 ml
  • roztopione masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czereśnie myjemy, osuszamy i drylujemy. Mieszamy dokładnie jaja, cukier i sól. Dodajemy mąkę i mieszamy. Do całości dodajemy mleko,masło oraz nasionka z laski wanilii. Wszystko mieszamy na jednolite ciasto. Foremki smarujemy masłem i oprószamy cukrem. Wkładamy do nich czereśnie. Całość zalewamy naszym ciastem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 40 minut.
Smacznego :) ! Bon Appetit :) !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 17.07.2015 23:18
super deserek
kloruś 17.07.2015 20:23
chętnie by skosztowała!
Saga123 17.07.2015 16:44
apetycznie wygląda :)
Wacław 17.07.2015 16:31
znakomity deser :-)
Wiktoria29 17.07.2015 16:30
smaczna propozycja
mirosława4 17.07.2015 15:40
apetyczne :)
cukiereczek 17.07.2015 15:19
poproszę - chętnie spróbuję
Adamorek 17.07.2015 13:32
letnie pyszności
dom-agi 17.07.2015 13:20
Z chęcią bym spróbowała!
Konczi 17.07.2015 11:26
Pyszności u Ciebie !!! Zostaję :D

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat