Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowy deser z tapioki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko sojowe 1 szklanka
tapioka 4 łyżki
cukier waniliowy 1 i 1/2 łyżeczki
cynamon 1/2 łyżeczki
wiórki kokosowe 2 łyżki
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowy deser z tapioki

Tapiokę wrzucamy wraz z cukrem do zimnego mleka i gotujemy na małym ogniu cały czas mieszając. Gdy mleko będzie ciepłe dodajemy cynamon i kakao. Gotujemy około 10-15 minut, nadal często mieszając. Pod koniec gotowania, gdy zauważymy, że kuleczki stają się przeźroczyste, dodajemy wiórki kokosowe i gotujemy ok. 5 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 03.03.2014 12:57
mniam, powiedz koniecznie gdzie ją dostałaś i za ile :D nigdzie nie mogę na nią trafić...
anika711 13.10.2012 21:49
tapiokę kiedyś jadłam ale nie na słodko!
annagebalska 09.10.2012 09:28
ciekawy pomysł
gacopierz23 07.10.2012 13:18
muszę spróbować
caralajna 06.10.2012 17:14
tapioki jeszcze nie miałam okazji jeść
Andysz 05.10.2012 19:42
super;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak