Czekoladowo-kokosowe kosteczki łasucha

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    350 gram
  • jaja

    2 szt
  • cukier

    30 dag
  • mąka

    400 gram
  • cukier wanilinowy

    1 szt
  • proszek do pieczenia

    1 szt
  • mleko

    1/5 szklanka
  • cukier puder

    250 gram
  • kakao

    3lyzki
  • wiórki kokosowe

    200 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margaryne (100 gram)utrzec.Dodac jaja i 300 gram cukru i cukier wanilinowy.Polaczyc ze soba. Dodawac na przemian make i mleko i proszek do pieczenia.Wymieszac na jednolita mase.Rozlozyc na blasze i piec w 180 stopniach przez 30 minut. Polewa: Stopic 250gram margaryny, dodac cukier puder, pol szklanki mleka i kakao. Ciasto gdy ostygnie pokroic na kwadraciki i maczac w polewie i obtoczyc we wiorkach

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
matii6 11.05.2011 21:38
ale smacznie wyglądają
misia53 22.02.2011 00:19
Dla łasucha wielka gratka, Ani mała czarna kratka, czekoladą umamlana i kokosem posypana.
MAR3STA 18.02.2011 18:28
ładniutkie;)
grazia1 18.02.2011 07:54
pycha
alaaa 14.02.2011 17:15
pyszności
IZABELA29 13.02.2011 16:57
super
iga2 13.02.2011 14:16
super
kochanyptysiu 12.02.2011 21:34
to cos dla mnie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat