Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowiec z masą z soku jabłkowego

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krem toffi
kremówka 200ml
czekolada deserowa
Biszkopt kakaowy
Napar z kawy
budyń śmietankowy 2
sok jabłkowy ok.600ml

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowiec z masą z soku jabłkowego

Domowe lub gotowe blaty biszkopta nasączyć naparem z kawy (rozpuszczalnej lub sypanej). W 300ml soku rozpuścić budynie. Pozostałą część wstawić na ogień. Gdy zacznie się gotować, wlać sok z budyniami. Gotować na małym ogniu i mieszać, by nie było grudek. Ciepły rozprowadzić na pierwszym biszkopcie, przykryć drugim plackiem ciasta, posmarować resztą jabłkowego budyniu i przykryć ostatnim - trzecim biszkoptem. Odstawić. W tym czasie przygotować krem i bitą śmietanę. Krem toffi z proszku zmiksować z mlekiem i masłem, lub samym mlekiem (w zależności od przepisu na opakowaniu). Wstawić na 5min do lodówki. Ubić kremówkę z cukrem i śmietan-fixem (kremówka musi być zimna). Wierzch ciasta posmarować kremówką. Szprycą nakładać krem toffi. Posypać posiekaną czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 18.09.2012 06:42
robiłam taki placek z sokiem z czarnej porzeczki !
ttrytka 17.09.2012 22:32
super
ttrytka 17.09.2012 22:32
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak