Czekoladowiec chałwowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    7
  • cukier

    1 szkl.
  • mąka pszenna

    1 szkl.
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • olej

    3 łyżki
  • kakao

    2 łyżki
  • margaryna

    1,5 kostki
  • chałwa

    30 dag
  • cukier puder

    3 łyżki
  • kiwi

    3-4
  • mandarynka

    3-4
  • lukier

  • mak

  • wisienki koktajlowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Jajka ubij z cukrem. Wsyp obie mąki i proszek. Dodaj olej i kakao. Wymieszaj. Ciasto przelej do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piecz ok. 45 min. w temp. 180 st. Wystudź, przetnij na trzy krążki.
2. Margarynę utrzyj z cukrem pudrem, chałwą oraz szampanem. Kiwi oraz mandarynki obierz, rozdrobnij.
3. Krążki ciasta przełóż kremem oraz owocami. Cienko posmaruj kremem także wierzch tortu. Ciasto udekoruj lukrem, makiem i wisienkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
edi 08.04.2013 20:23
na pewno smakuje wspaniale
pajbek 06.02.2013 14:01
To musi być pyszne :-)
Joanna23 23.01.2013 20:55
pewnie smaczne
ONY_za_kare 23.01.2013 14:30
musi być pyszny
Simeo 23.01.2013 14:02
smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat