Czekoladowe ule.

Czekoladowe ule.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kakao

    1 łyżka
  • cukier

    1 łyżka
  • masło

    1 łyżka
  • wiórka kokosowe

  • śmietana kremówka

    100 ml
  • cukinia

    1 sztuka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Czekoladowe ule.

Cukinie kroimy na 4 cm kawałki. Małą łyżeczką wydrążamy środki kształtując tzw."ule".
Masło rozpuszczamy, łączymy z cukrem i kakao. Dokładnie mieszamy.
Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno .
"Ule "maczamy w przestudzonej polewie i układamy na talerzu.
Dekorujemy ubitą śmietaną.
Posypujemy wiórkami kokosowymi.
Podajemy schłodzone.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Ola1young 08.03.2014 13:23
fajne i smaczne takie ule :)
IwonaKa 03.11.2013 09:41
z cukinią? swietny pomysł
Wacław 05.06.2013 11:02
świetny pomysł na cukinię :-)
Grażyna13 07.03.2013 11:32
Jaki to smakowity pomysł i atrakcyjny wizualnie :)
Agnieszka/gucio22 12.02.2013 13:50
jeszcze takiego przepisu nie znałam z cukinii na słodko ciekawe :)
alaaa 04.11.2012 16:19
ciekawe
barbara11561 03.10.2012 09:49
pyszniutkie
Beatris 03.09.2012 16:27
Ostatnio bardzo polubiłam desery z cukinii.
Mariposas 28.08.2012 20:37
super
ElizaT 28.08.2012 09:52
piękna sprawa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat