Czekoladowe ptasie

Czekoladowe ptasie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biszkopt ciemny

  • śmietana 12%

    1 litr
  • śnieżka

    3 sztuki
  • nutella

    1 średnia
  • suchary

  • czekolady mleczne

    3 sztuki
  • czekolady gorzkie

    2 sztuki
  • płatki migdałowe

    100 gram
  • powidła śliwkowe

    1 średni słoik
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    6 łyżeczek
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Czekoladowe ptasie

Kroki postępowania

Krok 1 - Czekoladowe ptasie foto
Śmietanę zagotować z czekoladami i jak ostygnie wstawiamy do lodówki.
Krok 2 - Czekoladowe ptasie foto
Powidła rosmarowujemy na biszkopcie.
Krok 3 - Czekoladowe ptasie foto
Nutelle rozgrzewamy na gazie dodajemy pokruszone suchary i płatki migdałowe. Gotową masę rozkładamy na powidła.
Krok 4 - Czekoladowe ptasie foto
Namoczyć żelatynę i rozpuścić. Ostudzoną śmietnę z czekoladą ubijamy mikserem razem ze śnieżką i na koniec dodajemy żeltynę. Gotową masę wylewamy na nutelle.
Krok 5 - Czekoladowe ptasie foto
Oto końcowy efekt. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

IwonaKa 17.05.2016 23:10
pycha,lubie ptasie mleczko
Janina 11.11.2013 21:02
Pyszne ciacho;)
Alex_M 13.05.2013 21:14
pysznie wyglada!
wyattearp 29.04.2013 11:11
wygląda smakowicie
miszelka 28.04.2013 20:11
ale mi ślinka leci, koniecznie muszę zrobić :)
Piotr-21 28.04.2013 16:01
bardzo apetyczne
Barbara/zuza22_85 28.04.2013 15:46
musi być pyszne
Gracer 28.04.2013 15:13
wow smacznie wygląda
paulina2157 28.04.2013 14:17
koniecznie wypróbuje pyszne musi być.
Marta11 28.04.2013 14:11
ciekawy pomysl

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat