Czekoladowe owoce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • winogrona

    30 dag
  • pomarańcza

    1 sztuka
  • banan

    1 sztuka
  • czekolada

    2 tabliczki
  • wiórki kokosowe

    30 dag
  • cynamon Prymat

    pół łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Winogron umyć ,pomarancze obrać, podzielić na cząstki i pokroić na małe kawałki.Banana obrać i pokroić w plasterki .Tak przygotowane owoce ponadziewać na wykałaczki.Czekoladę połamać wrzucić do miski i postawić na rondelku z gotującą się wodą,dodać cynamon i mieszać do całkowitego rozpuszczenia .Owoce zanurzyć w płynnej czekoladzie i posypać wiórkami kokosowymi.Pozostawić do zastygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna146 02.08.2011 07:40
podoba mi się ten pomysł na deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat