Przepis i sposób przygotowania na: czekoladowe ciasto z masą krówkową
oddzielić białko od żółtka
białka ubić mikserem na sztywno dodawać po porcji cukru a
następnie po jednym żółtku
produkty suche (dwa rodzaje mąki,proszek do pieczenia i kakao) wymieszać w miseczce
do ubitej masy delikatnie przesiać suche składniki i wymieszać łyżką.
okrągłą blaszkę natłuścić i posypać bułką tartą ,wylać masę wyrównać i włożyć do nagrzanego piekarnika (180 stopni)na 40 minut.
jak biszkopt się piecze przygotowujemy masę krówkową ,ja poszłam na łatwiznę i kupiłam gotową w puszcze którą tylko podgrzewam w gorącej wodzie i jest gotowa.
czekoladę łamię na kawałki i rozpuszczam w kąpieli wodnej.
orzechy siekam.
upieczony biszkopt studzimy a następnie nasączamy nalewką ,smarujemy ciepłą masą krówkową i posypujemy orzechami.wstawiam na pół godz. do lodówki aby masa stężała.potem polewam ciepła czekoladą i jeszcze raz wstawiam do lodówki na godzinkę.po tym czasie można jeść.
ciasto dla osób lubiących bardzo słodką masę krówkową przeplataną gorzką czekoladą.
SMACZNEGO !!!!!!!!!!!