Czekoladowe batony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krem czekoladowy

    0,5 słoiczka
  • mleko w proszku

    3-5 łyżek
  • likier

    1-2 łyżki
  • kakao

    2-3 łyżki
  • chili

    do smaku
  • płatki kukurydziane

    do smaku
  • płatki owsiane

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Krem czekoladowy rozpuścić, dodać do niego likier, kakao, mleko w proszku i odrobinę chili. Do rozpuszczonej masy dodawać płatki kukurydziane i owsiane (można również np. wiórki kokosowe) aż masa będzie bardzo gęsta. Całość wyłożyć na folie aluminiową, uformować prostokąt i zamrozić. Po 30min wyjąc z zamrażalki i pokroić na batony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pietruszka 16.09.2013 21:13
pyszności!!!
Katarzyna74 05.12.2011 12:55
Jak one apetycznie wyglądają
Elżbieta17 09.10.2011 14:30
Oryginalny pomysł:)
adam1f 24.08.2011 00:11
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat