Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowa szarlotka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 4 szklanki
kakao 1/2 szklanki
cukier 1 szklanka
żółtko jajek 4 sztuki
margaryna 1 i 1/2 kostki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
oraz:
jabłka 1,5 kg
cukier 2 łyżki
mleko 3 szklanki
budyń waniliowy 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowa szarlotka

Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić ja na 2 części jedną większą drugą mniejszą i włożyć do zamrażarki na 1-2 godziny. Większą część ciasta zetrzeć na tarce do blachy, poukładać pokrojone jabłka posypać cukrem i zalać ugotowanym gorącym budyniem. Na całą powierzchnie zetrzeć resztę ciasta. Piec 50-60 minut w temp 180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 15.03.2013 18:20
napewno jest dobra
IwonaDD 19.02.2013 15:15
moja ulubiona
dodi 19.02.2013 15:00
aż chciałoby się zjeść!!!!!!!!!
Bogumiła
Bogumiła 19.02.2013 14:57
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak