Czekoladowa polewka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1/2 kostki
  • cukier puder

    1/2 szklanki
  • kakao

    2 łyzki
  • woda

    2 (gorąca)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę rozpuścić, zdjąć z ognia. Wsypać cukier puder i kakao, wlać gorącą wodę i mieszać bardzo dokładnie, aż polewa zacznie gęstnieć.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 05.07.2012 00:09
też tak robię-jest super!
Małgorzata106 15.06.2012 18:52
super
Andysz 04.05.2012 06:24
fajna:)
Wafelek2601 02.01.2012 09:38
super
bami 17.11.2011 12:27
Zgadzam się, że polewa idealna na murzynka :)
rakow2 27.05.2011 11:42
polewka ważna jest
gosia47-47 17.04.2011 20:38
żeby mi taka wyszła :)
Krzysztof42 28.10.2010 15:06
lepsza czekoladowa polewka niż czarna polewka
IlonaAlbertos 17.09.2010 19:58
Super, w sam raz na murzynka.
borys 18.07.2010 09:25
palce lizac

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat